3 tipy pro dokonalé nohy

2. 9. 14:28

Přiznejte se. Kolikrát vám sjel pohled na kamarádčiny dokonalé nohy a vy jste si říkali, jak to jenom dělá, že vypadá tak fantasticky. Prozradíme vám jedno malé tajemství. Vaše kamarádka zřejmě zná naše 3 tipy, které vám pomohou docílit naprosto božských nohou. Nevěříte? Tak čtěte.


 1. Své nohy si hýčkejte 

Štvou vás poučky typu „Mějte své nohy rádi“? Nás tedy ano. Jasně, že své nohy máme rádi. Díky nim dokážeme chodit a dostaneme se tam, kam potřebujeme. Pravda. Když by byly jen o trochu delší, asi bychom se nezlobili. Ale co naděláme? Důležité je, že každé nohy mohou být krásné. Chce to jen trochu péče. Pravidelné holení a mazání by mělo být samozřejmostí. Rozhodující jsou ovšem detaily - jak často si lakujete nehty na nohou? Že je léto už za námi neznamená, že si na pedikúru vzpomenete až zase za rok. A stejné pravidlo platí také pro ztvrdlou kůži na patách. Hýčkejte své nohy neustále - zaslouží si to. Ony vás přece také nosí celý rok a ne pouze v létě. 
  
  

 2. Nakupujte chytře

Při nákupech také nezapomínejte na detaily. Udělejte si doma zásoby punčochových kalhot a buďte připraveni na každou příležitost. Nečekaný koncert vážné hudby, návštěva divadelního představení nebo romantická procházka podél řeky? Nic vás nezaskočí, když budete mít co na sebe. Při společenských akcích jsou decentní punčochy nutností a winter punčocháče vás v zimě zahřejí lépe než svařák. Při nákupech na to myslete. 
  
  

 3. Vytvarujte si siluetu

Teď už se vaše nehty pyšní krásným lakem, jsou jemné a ve skříni čekají na svou velkou chvíli punčochové kalhoty. Co dál? Dejte svým nohám ten správný tvar. Recept na dokonalé nohy se jmenuje dřepy a výpady. Možná se vám právě orosilo čelo při vzpomínce vaši tělocvikářku, která vzhledem znepokojivě připomínala spíše tělocvikáře, a nutila vás na hodinách tělesné výchovy do různých šíleností. Nebojte. Tohle bude zcela ve vaší režii. Stačí, když si během dne uděláte třeba jen 10 dřepů nebo výpadů a postupně budete počet navyšovat.
  
Pozor. Důležitá zásada - kolena vám nikdy nesmí jít přes špičky. Zbytečně byste je zatěžovala a bolest by na sebe nenechala dlouho čekat. Také před cvičením nezapomeňte vždy protáhnout, uvidíte, že vám po takové rozcvičce půjde práce mnohem lépe od ruky. 
  
Teď už víte, jak docílíte dokonalých nohou - krásně si je upravte, nakupte si punčocháče pro všechny příležitosti a každý den si pár minut zacvičte. Ještě jedna důležitá ráda na závěr - až budete se svými nohami spokojeni, všem je ukažte. Krásné šaty, skvěle padnoucí boty, vhodné punčochy - oblékejte se tak, aby nad vámi uznale kývl hlavou i kdejaký mistr etikety.