4 tipy, jak se v posteli cítit sebevědomě a sexy

17. 5. 12:00

Věděli jste, že jen 1 žena z 10 se cítí s partnerem v posteli sexy? Co se postelového sebevědomí týče, mnohem lépe jsou na tom podle britského průzkumu zdravotní kliniky Euroclinix muži. Čím to je a jak se konečně začít cítit jako bohyně? Máme pro vás pár tipů, které vám možná pomohou.


Nebylo by lepší zhasnout? Jak asi vypadám z tohohle úhlu? Co když si všimne té celulitidy?

Věty a domněnky, které často parazitují v ženské mysli při postelových hrátkách a možná i vám jsou povědomé. Bohužel, ženy vnímají své nedostatky (byť se o nedostatky často vůbec nejedná) mnohem intenzivněji než muži, a to nejen během sexu.

Zdroj: euroclinix.net

Muži mají mnohem větší tendenci ucházet se o práci, ačkoliv splňují jen 20 % z požadavků v inzerátu, zatímco ženy váhají i v případě, že splňují 99 %. A na vině není nic jiného než nižší sebevědomí.

Proč si muži věří více?

Faktorů, které se na tom přičiňují, je více. Z biologického hlediska jde o to, že mužům byla dána do vínku větší průbojnost i schopnost riskovat. Když si k tomu připočtete vyšší hladinu testosteronu, bude vám asi jasné, proč si muži obecně věří více. Oproti tomu už malým holčičkám je odjakživa vštěpováno, že mají být tiché a poslušné, a hlavně se nikam moc nehnat. A právě tady to celé pramení.

  1. Buďte sama sebou

Některé průzkumy dokonce ukazují, že ženy dosahují plného sexuálního sebevědomí až po třicítce, kdy se zkrátka přijmou takové, jaké jsou a začne jim být jedno, co si kdo myslí. Pravdou je, že připadat si v posteli sexy vůbec není o tom, zda máte six pack, kulatý zadek a hřívu jako Shakira.

Je to o tom cítit se komfortně ve svém vlastním těle, znát ho a místo myšlenek nechat proudit energii. Zkuste směřovat pozornost k tomu, co se vám na sobě líbí – určitě se něco najde. Neporovnávejte se a buďte samy sebou.

  1. Pořiďte si sexy spodní prádlo

Pěkné spodní prádlo vůbec nemusí primárně sloužit k tomu, abyste navnadila svou polovičku. V první řadě vám totiž dokáže znatelně zvednout sebevědomí a třeba i dodat odvahu experimentovat. Rozhodně není nutné soukat se do titěrných korzetů nebo setů ušitých ze dvou centimetrů látky a tenkých provázků. Sáhněte po prádle, které vám bude příjemné a zároveň bude něčím výjimečné. Může to být krajka, výrazná barva nebo neotřelý střih.

  1. Nalaďte se

Jasně, ne každý den je nálada připravovat speciální atmosféru, navlékat se do kostýmků a přetvářet běžný sex na speciální obřad. Na druhou stranu i maličkosti jako tlumené barevné osvětlení nebo to, že se navoníte parfémem určeným jen pro speciální události, může změnit vaši náladu a dodat vám potřebný šmrnc.

  1. Vystupte z komfortní zóny

Aby člověk získal sebevědomí, musí zkrátka občas vystoupit z komfortní zóny. A stejně tak to platí i v posteli. Jestliže první krok necháváte vždycky na partnerovi, zkuste pro jednou převzít iniciativu a vezměte si to, co chcete. Vám to zvýší sebevědomí a váš protějšek to jistě ocení. Pokud se vám v posteli líbí něco konkrétního nebo chcete něco nového vyzkoušet, řekněte to. Komunikace a otevřenost patří mezi základní pilíře spokojenosti nejen v posteli, ale ve vztahu celkově.