Módní jarní trendy 2020: Kostýmky, semiš a přírodní vzory

31. 3. 20:25

Aktuální situace ani počasí nám sice neumožňuje vyrazit na jarní nákupy ani vynést do ulic svěží jarní kousky, my však věříme, že se brzy situace zlepší. Zkraťte si dlouhou chvíli a načerpejte inspiraci těch nejžhavějších módních trendů z přehlídkových mol.  


Kostýmková lady

Letošní jaro se ponese ve znamení kostýmků všech možných střihů i materiálů. Dominanci převezmou kostýmky v bermudovém provedení, které vypadají skvěle jak k podpatkům, tak k teniskám a tzv. smart casual stylu. Špetku nevšednosti outfitu přidají módní kotníčkové ponožky s puntíkovaným lemem, které sluší teniskám i mokasínům. Stylový a zároveň elegantní outfit vytvoříte například kombinací béžových bermud, bílé košile a béžového sáčka. Look doplňte barevnou kabelkou a sandály na platformě z přírodního materiálu.
 

Háčkovaná móda

Háčkované kousky se opět vrací do módy. Částečně ve své původní podobě s nádechem tradiční zručnosti našich babiček a zároveň s extra kapkou ženskosti a moderních střihů. Nemohlo vám uniknout, že módní průmysl čím dál více směřuje k udržitelnosti a celkovému zpomalení. V souladu s tím se jedná o hezký trend, který možná znovu vzbudí touhu k oblíbené činnosti zejména starších generací – pletení.

 

Semišové mámení

Boty na platformě, maxi šaty, květinové vzory, zvonáče a v neposlední řadě semiš. Móda 70. let se propisuje do spousty současných trendů a semiš je jedním z nich. Mezi jasné favority patří semišové křiváky v přírodních odstínech béžové a krémové a dále semišové sukně s třásňovým zdobením po stranách. Třásně dodají semišovým kouskům kovbojský look, který zkrátka vypadá chic.
 

Pistáciová

Tradičně v našich trendových článcích nesmí chybět také představení hlavní barvy, která nás ve světě módy na jaře nejvíce obklopí. Připravte se na příval tónů pistáciové či mátové, v nichž dokonale splynete s jarní přírodou.
 

Volání divočiny

Filozofie dalšího trendu hlásí, že bychom měli být za jedno s přírodou. To se v módě odráží na tropických vzorech a přírodních materiálech, jako je len, rafie či 100% přírodní bio bavlna. Významnou roli v tomto ohledu opět sehrají zvířecí vzory, které stále ještě nejsou passé. Jakou zvířecí podobu na sebe letos vezmete vy?