Chic a pohodlná. Osvojte si trend sportovní elegance

8. 6. 08:32

Chcete se cítit v oblečení pohodlně, ale zároveň neztratit ženskost? Vsaďte na styl jménem sportovní elegance. Pokud máte raději tenisky než podpatky a krátké sukně vám nic neříkají, pak si ho zamilujete. Máme pro vás tipy, jak si sportovně elegantní módu osvojit, a přitom nešlápnout vedle.


Co je sportovní elegance?

Nejprve si pojďme v krátkosti říct, co si pod pojmem sportovní elegance představit. Na internetu najdete spoustu kontroverzních článků, které tvrdí, že nic jako sportovní elegance neexistuje. Buď jste zkrátka sportovní, nebo elegantní – nic mezi tím. 
 
Jenže..., co když si k teniskám obléknete přiléhavé šaty, přehodíte přes sebe ležérní kabát a do ruky si vezmete elegantní kabelku? Pak se pohybujete někde na hraně mezi sportovní a sofistikovanou módou. Jedná se o styl, v němž hraje prim pohodlnost podpořená ryze ženskými prvky: Elegantní trenčkoty, tepláky, upnuté topy, kšiltovky, tenisky na platformě i plesová psaníčka. Pokud máte pocit, že tyto kousky nejdou dohromady, pak čtěte dál.
 
 

Základní pravidla sportovní elegance

Hodláte-li kombinovat dva úplně odlišné styly, je velmi snadné sklouznout k módnímu faux paus. V tomto případě můžete snadno vypadat, jakože jste si odskočili z fitness centra na obchodní schůzku, ale stihli jste se převléknout jen na půl. Základní pravidlo tedy zní: Kombinujete opatrně a držte se spíše neutrálních barev, jako je béžová (nude), bílá, šedá, khaki nebo černá. Tepláky a jehly nejspíš nebudou to pravé ořechové, i když v Americe byste s nimi nejspíš zabodovali.
 

Tenisky k šatům i sukním

Ve sportovně elegantním šatníku by vám rozhodně neměly chybět tenisky, tzv. sneakersy, ideálně jednoduché bílé, které se hodí ke všemu. Teniskami jinak sofistikovaný outfit snadno "rozbijete" a dodáte mu ležérní nádech.
 
 
 Tenisky bez obav noste k šatům, sukním i overalům. Během chladnějších dnů se určitě neobejdete bez kvalitních punčocháčů. Doporučujeme pořídit si alespoň jedny punčocháče Sneakerstyle, které jsou navržené přímo pro nošení tenisek k sukním i šatům. Jedná se se o klasické punčocháče s bavlněnou ťapkou, díky které se v teniskách budete cítit pohodlně a svěží i po celém dni chození. Punčocháče jsou navíc bez zesíleného sedu, takže ideální volba ke krátkým sukním.
 

Klíčové kousky, které ve sportovně elegantním šatníku nesmí chybět

Jaké základní kousky se dají skvěle kombinovat a vykouzlíte z nich stylové outfity?
 
  • Béžový trenčkot/kabát– vypadá perfektně s bílými teniskami a mikinou.
  • Boyfriend džíny – vezměte si je k upnutým topům i volnějším halenkám.
  • Pouzdrová sukně – černá nebo béžová.
  • Černé a bílé sako – nejlépe delší a ve volnějším střihu, pohodlí je základ!
  • Dlouhá plisovaná sukně ­– jednobarevná nebo s leopardím vzorem, doplněná bílými teniskami a koženým křivákem.
  • Bílá mikina s kapucí – sluší jí to pod béžovým kabátem i černým křivákem. 
  • Džínová bunda – ideálně trochu oversized. Univerzální kousek, bez kterého se neobejdete.
  • Elegantní kabelka – vsaďte na tzv. shopper bag v černé nebo béžové barvě.
  • Velké sluneční brýle – elegantní, extravagantní, zkrátka takové, které pozvednou každý váš look o úroveň výš.
 
 

Jak jednotlivé kousky kombinovat?

Několik kombinací jsme vám již poradili výše, zkuste si je vyzkoušet a uvidíte, jak se budete cítit. Je jen na vás, do jaké míry budete chtít být sportovní, nebo naopak elegantní. Chcete být více za sportovkyni? Dolaďte svůj outfit kšiltovkou. Jestliže si chcete připadat více žensky, ozdobte se zlatými šperky, které na neutrální paletě barev hezky vyniknou. Kupu módní inspirace najdete také na Pinterestu či Instagramu.