HOT módní bible: Létu vládne len a hedvábí

13. 6. 12:00

Léto byste pravděpodobně nejraději trávili u vody, ve stínu altánu a zeleně, kde můžete bosky našlapovat na trávu a užívat si piknik s přáteli. Jenže realita je často jiná a většinu všedních dnů se ženete městem a hromadnou dopravou z bodu A do bodu B. I léto ve městě má své kouzlo, poradíme vám, jak si ho užít ve stylu.


Len je látkou léta

Móda na léto je o lehkých, prodyšných materiálech a o volných střizích, které zaručují komfort i při 30 stupních. Látkou letošního léta je len, který vytváří kvalitní bariéru před slunečními paprsky, ale nechává kůži dýchat a zbytečně nezahřívá. Dalším důležitým bodem při oblékání je právě ochrana proti slunci, které může být ve městě úmorné. Vyjít na rozpálenou ulici bez klobouku nebo kšiltovky a slunečních brýlích si říká akorát tak o úpal a bolest hlavy. Nezapomínejte také na každodenní SPF ochranu, na obličej minimálně s faktorem 50.

Zdroj: Unsplash.com

Do kanceláře jedině v hedvábí

Děsí vás představa, že i v létě musíte v kanceláři dodržovat dress code? Pomozte si pár jednoduchými triky k většímu pohodlí. Při vysokých teplotách se co nejvíce vyhýbejte vrstvení, proto místo běžných silonek zvolte pod sukni samodržící punčochy. Pokud vám to pravidla oblékání dovolí, klidně punčochy vynechte a sáhněte pouze po balerínových ťapkách, které se schovají i v lodičkách. Pocit chladu na pokožce a chic vzhled vám dodá lehká košile z hedvábí.

Přečtěte si: Jak se obléct v létě do kanceláře, dodržet pravidla a neupéct se

Zdroj: Pixabay.com

Na vínko a plody moře do vnitrobloku

Vlny moře narážející na písečnou pláž sice neuslyšíte, ale vůni italského vína a chuť mořských plodů si můžete dopřát i ve městě. Ideálně v poklidné atmosféře vnitrobloku s kamarády po boku a v pohodlných letních šatech. U šatů vsaďte na volány, světlé barvy a řasení. A pokud vás v parnu trápí odřená vnitřní stehna, pořiďte si Comfort Stripes – ochranné pásy na stehna.



Vítr ve vlasech a pocit jako v bavlnce

Jedním z největších mínusů léta ve městě je hromadná doprava, kde kromě tlačenice přibývá také nedýchatelný vzduch. Vyhněte se nevábně vonícím lidem, nasedněte na městské kolo a do práce jeďte s větrem ve vlasech. V kurzu navíc stále zůstávají cyklo šortky, tak je nechte dostát svého jména. V kombinaci s kvalitním bavlněným tričkem nebo topem budete v pohodlí a zároveň in.

Zdroj: Unsplash.com