Jak prát pánské spodní prádlo

22. 6. 22:00

Chcete, aby vám spodní prádlo nějaký pátek vydrželo? Pojďte se podívat na pár vychytávek, které prodlouží vašim boxerkám, slipům i trenkám život. 


 Vraťte se v čase
Možná si vzpomenete na scény z pohádek, ve kterých ženy klečely u zurčícího potůčku, praly prádlo a vesele si u toho povídaly. Tímto způsobem asi volnou sobotu s kamarádkou trávit nebudete, ale pokud si najdete trochu času na ruční praní, prokážete tím pánskému spodnímu prádlu největší službu. Právě ruční praní je totiž nejšetrnější. Proč? Prádlo se v pračce netře o ostatní věci a tím pádem se zbytečně nepoškozuje. Jestli se do toho pustíte, dodržujte těchto pár jednoduchých zásad: 
  
  •  Používejte studenou nebo vlažnou vodu o teplotě přibližně 30°C. 
  •  Vyberte si kvalitní tekutý prášek
  •  Je spodní prádlo funkční? Raději se vyhněte aviváži. Ta snižuje schopnost odvodu vody a savosti. 
  •  Na skvrny naneste odstraňovač skvrn nebo žlučové mýdlo a nechte ho chvíli působit. 
  •  Před samotným praním nechte prádlo chvíli namočené ve vodě s práškem. 
  •  Následně jemně prsty vyčistěte celou plochu spodního prádla. 
  •  Vysušte nejlépe venku, ale dejte pozor na přímé sluníčko, aby vám nevybledly barvy. 
 Moderní způsob praní 
 Jestli vás představa ručního praní příliš nenadchla, nevadí. Stačí, když si u pánského spodního prádla pořádně prohlédnete cedulku a budete se řídit doporučením. Pozornost věnujte především informaci, na kolik stupňů můžete daný kousek maximálně prát. A rozhodně tuto doporučenou teplotu nepřekračujte, ať z pračky nevytáhnete spodní prádlo ve velikosti pro panenky. 
  
Než si vyhrnete rukávy a pustíte do samotného praní, pořádně si zkontrolujte, zda jste prádlo dobře rozdělili. Bílé prádlo vždy oddělte od zbytku. Čím detailněji prádlo roztřídíte, tím déle zachováte jeho pestré barvy. Při třídění prádla také myslete na materiál. Vaše pračka jistě nabízí jiný program na syntetiku a jiný třeba pro bavlnu. Některé pračky jsou už dokonce vybaveny programy určenými speciálně pro spodní prádlo.
 Pořiďte si pomocníky 
 Mezi nejoblíbenější pánské spodní prádlo patří to bílé. A není se čemu divit, takové klasické bílé boxerky na opáleném těle vypadají přímo božsky, tedy alespoň do té doby, než zešednou. Abyste tento okamžik maximálně oddálili, využívejte při praní speciální prášky a gely určené přímo na bílé prádlo. V obchodech také najdete rozjasňovače prádla a šikovné jsou i síťky na zip, do kterých spodní prádlo vložíte a tím ochráníte před mechanickým poškozením v bubnu.