Jak skladovat podprsenky, aby zachovaly svůj tvar?

20. 6. 10:00

Čím lépe se o své podprsenky staráte, tím déle vám vydrží. A přitom k tomu, aby podprsenky zůstaly krásné a zachovaly svůj tvar i několik let od pořízení přispěje i jejich správné skladování. Přečtěte si, jaké způsoby skladování podprsenkám nejvíce svědčí a čeho se naopak vyvarovat. 


 

V zásadě stačí dodržovat pár skladovacích pravidel:

  • podprsenky neskládejte, nechte je rozložené
  • košíčky nepřehýbejte do sebe, jinak se v nich vytvoří boule nebo důlky
  • při cestování vyhraďte podprsenkám vždy místo na vrchu zavazadla
  • krajkovým podprsenkám vyhraďte více místa, aby se nezatrhly o zapínání jiných podprsenek

 

Šuplíky

Tím nejpraktičtějším a zároveň nejúspornějším řešením jsou šuplíky. Podprsenky do nich jednoduše vyskládáte za sebe a získáte tak jistotu, že nezmění svůj tvar. Na tomto způsobu skladování oceníte mimo jiné i to, že přehledně vyskládané podprsenky máte pěkně na očích, takže ráno nemusíte svou oblíbenou podprsenku hledat všude možně po skříni.

 

Ramínka

Druhou, prostorově poněkud náročnější skladovací variantou, jsou ramínka. Na ty můžete podprsenky buď zavěsit za střed, tedy přeložené napůl, čímž ušetříte spoustu místa, nebo je pověsit klasicky za ramínka, obdobně jako halenku. Pokud vám více vyhovuje druhá možnost, můžete ušetřit místo v šatníku i tím, že si pomocí některého z jednoduchých návodů na internetu přiděláte několik ramínek pod sebe.

Jak asi tušíte, kouzlo nestárnoucích podprsenek spočívá nejen v šetrném skladování, ale také ve správném způsobu praní. Už znáte našich 7 tipů, jak prát správně podprsenky?