Jak skladovat spodní prádlo a ušetřit tak místo ve skříni (i svůj čas)

26. 2. 16:14

Připomíná váš prádelník chaotické místo a najít ráno dvě stejné ponožky vám trvá věčnost? Pak je tento článek právě pro vás. Obzvláště, pokud bojujete s nedostatkem místa ve skříni. Prozradíme vám tipy, jak skladovat spodní prádlo, abyste se v něm vyznali a vytěžili i z malého prostoru maximum.


Kde skladovat spodní prádlo?

Pokud vám to možnosti a prostory dovolí, skladujte spodní prádlo v šuplíkách nebo jiných výsuvných boxech. Šuplíky jsou praktické, přehledné a méně náchylné na chaos. Skvělou vychytávkou do šuplíku jsou pak látkové rozdělovače, díky kterým prádlo systematicky oddělíte. 

U skladování prádla v klasické skříni mezi ostatním oblečením hrozí, že se vám přimíchá mezi ostatní kousky nebo že se zatoulá někam hluboko do zadní části skříně. Jestliže z nějakého důvodu takto prádlo skladovat musíte, uschovejte ho do menších boxíků, případně nízkých krabic.

Jak skladovat kalhotky?

Pokud jste někdy navštívili obchod Victoria’s Secret, nejspíš jste si všimli, že kalhotky v něm mají v šuplíkách rozložené jedny přes druhé. To je dobrý způsob jen v případě, že na patery kalhotky vám připadne jeden šuplík. V běžném životě máte kalhotek pravděpodobně více a šuplíků méně. Tím nejjednodušším a nejpraktičtějším způsobem je balení kalhotek do tzv. ruliček.

Balení do ruličky

Pokud z kalhotek vytvoříte malé válečky, ušetříte spoustu místa, protože je můžete skládat na sebe do poschodí. Ruličky oceníte hlavně v případě, že vlastníte kalhotky podobných střihů a zvládnete je brát postupně z vrchu. Pokud se totiž v ruličkách začnete přehrabovat, mohou se bortit.

Jak na to?

U rozložených kalhotek přetáhněte klínek k pasu a udělejte z nich „obdélník“.
Přeložené kalhotky srolujte do ruličky.
Uložte do šuplíku a máte hotovo.

Balení do komínků

Druhý způsob skladování se hodí zejména pro kalhotky klasického střihu nebo kalhotky, které v ruličce nedrží. Jedná se o skládání kalhotek tzv. na plocho, obdobně jako u triček. Takto složené kalhotky pak můžete vyskládat do úhledných komínků.

Jak na to?

Přeložte klínek kalhotek k pasu.
Strany přeložte dovnitř.
V případě potřeby ještě přeložte.

 

Jak skladovat ponožky?

Opravdu je ponožky potřeba nějak speciálně skládat? Není, ale nanejvýš to doporučujeme. Jakmile totiž ponožky pouze dáte k sobě a uložíte do skříně, je dost pravděpodobné, že se pomíchají a zaberou vám zbytečně místo ve skříni. A to poslední, co chcete, když ráno nestíháte, je hledat dvě stejné ponožky.  

Využijte jeden z našich dvou jednoduchých postupů a máte vyhráno!

Balení do kuličky 

Položte ponožku na ponožku a přeložte na půl. 
Vezměte ponožky do ruky, vrchní ponožce otevřete gumu, a přetáhněte balíček naruby.
Vnitřek balíčku narovnejte a je hotovo.

Skládání do sebe 

Ponožky můžete složit i do sebe.

Položte ponožky křížem na sebe, tak, aby se potkávaly patami.
Spodní ponožce ohněte špičku doprostřed balíčku, a to samé udělejte s vrchní ponožkou.
Poté ohněte vršek horní ponožky.
Vznikne vám „kapsička“ – do té zasuňte zbytek ponožky.

Jak skladovat podprsenky?

O tom, jak skladovat podprsenky, aby zachovaly svůj tvar, jsme připravili samostatný článek. Čtěte dál a zjistěte, zda se vaše podprsenky ve skříni netrápí.