Jak vyzrajete na oko na punčochách

30. 7. 22:00

Vyrazili jste si v sukni nebo šatech, oblékli si punčochy a v půlce dne vás zase nepříjemně překvapilo oko na punčoše? Poradíme vám, jak se tohoto nešvaru zbavíte jednou pro vždy.   


  

 3 rady první pomoci

Punčochy a silonky jsou vyrobeny z velmi háklivého materiálu. Stačí, abyste se při vstávání od stolu zadrhli o jeho hranu nebo zavadili o něco ostřejšího na židli a oko je na světě. Nehoda se vám může stát už při samotném oblékání. Punčochy snadno zatrhnete o zatrhnutý nehet a přes den se milimetrová trhlinka roztáhne do nevzhledné díry. Přinášíme vám pár rad, jak si s okem poradíte. 
  

 1. Praktický lak na vlasy

Jeden z nejlepších vynálezů pro ženy. Nejenom že s ním vykouzlíte dokonalý účes, ale ještě navíc ho využijete jako první pomoc, když si natrhnete punčochové kalhoty. Hned jak si malé trhlinky všimnete, přelakujte ji. Lepivý lak nitky zafixuje a oko se vám nebude zvětšovat. Den v natržených punčochách tak přežijete bez větší úhony.
  

 2. Osvědčený lak na nehty

Tenhle trik zná většina žen. Malou dírku jemně přetřete nejlépe bezbarvým lakem na nehty. Slepená vlákna se přestanou dál trhat.
  

 3. Kouzlo s mrazákem

Tento trik vyžaduje trochu delší přípravu, ale funguje jako prevence. Poté, co si koupíte nové punčochy, opláchněte je pod vodou a dejte v plastovém pytlíku na noc do mrazáku. Druhý den počkejte, až rozmrznou, oblékněte se a vyrazte do ulic. Kouzlo spočívá v tom, že mráz posílí vlákna a ty se potom méně trhají. Snížíte tak riziko, že se oko na punčoše objeví.
  

 Jděte na to chytře

Jak se vzniku oka na punčochách vyhnete úplně? Pořiďte si punčocháče, které se zkrátka nikdy netrhají (neutíkají jim oka). Nová generace punčoch obsahuje přízi Lycra Fusion. Speciální technologie pletení zabraňuje pouštění ok. Nemusíte se tak trápit ani punčochami v mrazáku, ani přežívat den v roztržených silonkách. Vyberte si chytré řešení pro moderní ženy.