Letní trendy 2021: Košile, bike shorts a sorbetové mámení

6. 7. 12:00

Máme tu dlouho očekávané léto ­a spolu s ním přichází čas na další porci módních trendů. Nastala chvíle pro úklid domácích outfitů z doby lockdownů a provětrat krásné kousky, které už na to netrpělivě čekají. Světoví návrháři letos sázejí především na pohodlí, což jistě ocení spousta z nás. Představujeme vám 6 horkých trendů, které ve vašem šatníku rozhodně nesmějí chybět.


1. Crop topy
Krátké topy neboli tzv. crop topy – to je letní klasika, která snad nikdy neomrzí. K dostání jsou ve všech možných barvách i střizích a dají se kombinovat na nespočet způsobů. Odhalený pupík sice není pro každého, nicméně není nutné setrvávat v devadesátkách a ukazovat až příliš. A že máte nějaké to kilo navíc? S tím si vůbec nelamte hlavu – crop topy hrdě nosí i spousta plus size modelek. 
 
Ovládněte svět crop topů
Stačí si jen vybrat správný střih a namísto bokových kalhot zvolit džíny s vysokým pasem nebo vzorovanou sukni, která upoutá pozornost. Nakonec obujte bílé tenisky a rázem získáte zajímavý ležérně-sportovní look. A pokud ho chcete udělat trochu zajímavějším, nechte z tenisek vykukovat módní ponožky s puntíky.
 
A když se rozhodnete vypadat večer o chlup sofistikovaněji, jednoduše sáhněte po černém crop topu zdobeném krajkou, bílých kalhotách a černé biker jacket. Jednoduché, a přesto sexy.
 
 

Zdroj: prettylittlething.com
 
2. Volné košile
Rozevláté, pohodlné a ideálně pánské. Košile letos uvidíte v ulicích ve větší míře než kdy předtím, rozhodně ale nečekejte žádný kancelářský styl. Naopak – výsledný look by měl působit, jako že jste oblékly svůj oblíbený outfit a ve spěchu jste přes sebe přehodily košili, která zrovna visela na věšáku na chodbě. V parném létě oceníte také kvalitní materiál, proto dejte přednost buď klasickým bavlněným košilím, nebo zkuste len či hedvábí.
 
Zdroj: wheretoget.it
 
3. Široké kalhoty
Nechceme vám brát iluze, avšak podle posledních trendů se zdá, že éra skinny jeans je definitivně pasé. Většina z nás to ale dost možná ocení, mačkat se v upnutých kalhotách, když teploměr ukazuje nad dvacet, přece jen není úplně ideální. Ve svém šatníku naopak vyhraďte místo širokým kalhotám. Do módy se opět vracejí také ikonické „zvonáče“, které v jejich nesmrtelné denim variantě třeba ještě někde vyštracháte.
 
Zdroj: vicicollection.com
 
4. Bike shorts
O legínách se možná říkalo, že patří do fitka a ne do města, to se však nedá říci o jejich zkrácené verzi v podobě cyklistických šortek. Trend tzv. bike shorts sahá až do 80. a 90. let, kdy byly doslova na výsluní – propadla jim například zpěvačka Madonna, herečka Sarah Jessica Parker nebo princezna Diana. Hlavní otázka zní jasně: Jak nosit bike shorts, aby vás nezatkla módní policie? Sázkou na jistotu jsou černé šortky a volné bílé tričko nebo crop top s již zmiňovanou oversized košilí. Jestliže máte chuť dodat šortkám svátečnější nádech, oblečte si k nim jednoduchý top a sako.
 
Zdroj: fashionactivation.com
 
5. Sorbetové mámení
Kromě sytě žluté, červené a růžové letos dostanou prostor i jemnější barevné odstíny, jako je mátová, levandulová, krémová, meruňková či světle růžová. 
 
Zdroj: Unsplash

6. Zavinovací šňůrky
Zatímco vloni se to v obchodech hemžilo oblečením s třásněmi, letos se můžete těšit na zavinovací šňůrky, které vypadají o něco elegantněji. Tenhle trend nejčastěji uvidíte na plavkách, kdy si šňůrky jednoduše zavážete pod hrudníkem, nebo u nejrůznějších svršků. Výjimkou však nejsou ani kalhoty do pasu, které jsou po stranách díky „provázkům“ vykrojené. 
 
Zdroj: beginningboutique.com