Módní trendy jara 2023: Oblečte se stylově do rozkvetlých dnů

10. 4. 12:00

Dubnové sluníčko si s námi sice laškovně hraje na schovávanou, zatímco zimní kabáty už se po dlouhé zimě chtějí uložit ke spánku. A vy už se pravděpodobně nemůžete dočkat lehčích kousků i vrstvení, které je vystřídá. Co na letošní skladbu jarního šatníku říkají přehlídková mola a přední módní návrháři? Inspirujte se další porcí našich sezónních trendů.


Zdroj: Unsplash

Barvy? Duha se letos neukáže

K překvapení všech je letošní jarní paleta barev velmi skromná a zdrženlivá. Zatímco v roce 2022 se na výsluní skvěla fialová, letos bude hrát prim černá a kobaltový odstín modré. Dočkáme se však i jemnějších odstínů – pokud vám cukrová vata přijde moc sladká, alespoň se do ní oblečte. Odstín růžové zvaný candyfloss vypadá dokonale nejen na saténovém podkladu a z každé ženy udělá něžnou vílu. Jen pozor na včely. Nebo muže?

Květiny ve 3D

Zvykem také bývá, že zkraje jara se v regálech obchodů vyrojí květinové louky, a ani letos tomu nebude jinak. Zapomeňte ovšem na květinové potisky a nechte se okouzlit trojrozměrnými designy květin na blůzách, šatech i kloboucích. Výrazné detaily, které přitahují pozornost, letos představily značky jako Prada, Dior nebo třeba Carolina Herrera.


zdroj: Pinterest

Zní to úžasně, ale jak a hlavně kam takový výstřelek nosit? Jednoduše – pořiďte si bílé, černé nebo pastelové šaty s květinovým prvkem, oblečte naše samodržící punčocháče, schovejte se za velké sluneční brýle a vyrazte večer hrdě ven. V rozpustilém a zároveň svůdném outfitu, za nějž by se nemusela stydět žádná hollywoodská pinup girl.

Kalhotové kostýmy

Jestliže vás na šatičky a další ryze ženské prvky moc neužije, je tenhle odstavec přímo pro vás. Trend splývavých neutrálních kalhotových kostýmů nám opět ukáže, že smazání hranic mezi pánskou a dámskou módou bylo jedním z nejlepších milníků v módní revoluci. Průkopnicí v tomto ohledu se stala Coco Chanel, která jako první uvedla na trh dámské kalhoty. Samotný kalhotový oblek se pak zapsal do historie díky německé herečce Marlene Dietrich. A nejen ten. O několik let později se její zásluhou staly klasikou i nízké polobotky, smoking a trenčkot.


zdroj: Pinterest

Tip: Při výběru kostýmu je důležité zvolit kvalitní materiál, ideálně len nebo organickou bavlnu, a také správný střih. Volnější rovný střih působí ležérně a sluší snad každé postavě.

Prima baleríny

Pamatujete si módní vlnu zdobených polobotek na ploché podrážce, takzvaných balerín? Skvělé, tak oprašte starý botník nebo utíkejte do obuvi, protože jejich čas znovu nadešel. A co od tohoto nostalgického závanu očekávat? Rozhodně víc než jen look à la primabalerína v sukni. Baleríny si totiž famózně rozumějí třeba se širokými nebo zvonovými kalhotami.


zdroj: Pinterest

Tip: Do balerínek na boso? Kdepak. Neupírejte si pohodlí a vyberte si z našich nízkých ponožek do balerín takové, které budou perfektně kopírovat tvar vašich bot.

Přidejte s k armádě

Military móda a obzvláště pak cargo pants jsou rozhodně něčím, co pořádně hnulo módním světem. Fotku v ležérních, vzdušných kalhotách s kapsami si neodpustila snad žádná celebrita či fashion influencerka. A ačkoliv se v uplynulých měsících mluvilo o návratu upnutých skinny jeans, pravda je taková, že volné střihy kalhot s kapsami frčí dál. Pohodlí zkrátka vítězí a tak by to mělo být.


zdroj: Pinterest