Období vánočních večírků se blíží. Užijte si je s grácií

6. 12. 12:00

Sváteční atmosféra, šampaňské a kupy dobrého jídla. Kdo by nemiloval vánoční večírky? Když se jich ale během prosince sejde 5, nadšení lehce vystřídá stres. Máme pro vás tipy, jak si období firemních večírků užít naplno a příjemně se naladit na Vánoce.


zdroj: Unsplash

Vánoční večírky bývají oblíbeným zakončením roku. Utužují vztahy, probouzejí ducha Vánoc a mnohdy vzdávají dík zaměstnancům za další úspěšný pracovní rok. Spolu s veselím je však sem tam doprovází i společenské faux pas, podrážděný žaludek nebo kocovina. Zkrátka nic, co byste těsně před svátky chtěli řešit. Dobrou zprávou je, že nemusíte.

Pečlivě plánujte svůj čas

Jestliže se pohybujete v byznyse nebo překypujete mnoha všestrannými zájmy, pak se vám pozvánek na večírek může sejít hned několik. Období před Vánoci už tak jako tak bývá dosti hektické, proto dobře zvažte, kterou akci poctíte svou přítomností. Je úplně v pořádku, že dáte přednost pečení cukroví či nákupu dárků.

Co si obléct na vánoční večírek?

S tematickými večírky se pojí i předepsaný dress code – snažte se jej dodržet. Pokud stanoven není, sáhněte po něčem svátečnějším, než obvykle nosíte. Právě vánoční večírek je skvělou příležitostí, kdy si vzít ty třpytivé šaty, které se vám tolik líbily na figuríně ve výloze, pánové zase mohou vynést košili s neotřelou kravatou nebo motýlkem. Nebojte se experimentovat a ukázat se tak, jak vás ostatní neznají.

Dámy, hledáte dokonalé punčochy ke svým šatům? Zapomeňte na klasiku a doplňte svůj outfit černými puntíkatými silonkami.

Počítání kalorií? Díky, raději balanc

Než abyste počítali množství snědených řízků, raději si v jídle a pití najděte střídmý balanc. Stát během rautu pouze u zeleniny a krevetových jednohubek, co je to pak za mecheche? Nehledě na to, jak moc zdravě po celý rok žijete, nebojte se dopřát si.

Pomoc z přírody

Jsou i jiné cesty, jak minimalizovat vánoční „škody“. Mimo večírky se snažte jíst zdravě a ulevte tělu třeba bylinkami. Svými detoxikačními účinky je proslulý například ostropestřec mariánský, svízel syřišťový nebo kopřiva. Zdraví vašich střev pak perfektně podpoří probiotika.

Alkohol ano, ale s rozumem

Sklenka bublinek přidá na rozverné náladě a pár lahodných koktejlů rozproudí konverzaci s kolegou i šéfem. A u toho by to ideálně mělo také zůstat, abyste si domů z večírku nepřinesli jeden z ostudy ušitý kabát navíc. Náš tip? Prokládejte alkohol čistou vodou a snažte se držet si sklenku co nejdéle plnou.