Pánské boxerky, které myslí na pohodlí i plodnost

19. 5. 12:00

Boxerky se nevybírají jen podle značkové gumy koukající z kalhot, jejich střih a materiál jsou klíčové a mají vliv na komfort i zdraví mužů. Nevhodné spodní prádlo totiž může mít negativní vliv na plodnost– velkou roli zde hraje správná termoregulace. Poradíme vám, jak si vybrat boxerky, které vám nebudou stát v cestě za štěstím.


Materiál a střih pánských boxerek mají dopad na plodnost

Pánské boxerky jsou často opomíjenou součástí šatníku. Přitom hrají klíčovou roli v tom, jak se muži cítí a jak funguje jejich tělo. Nevhodně zvolené spodní prádlo může negativně ovlivnit i plodnost. Kromě toho představuje nekomfort, který člověku dokáže zkazit den.

Ideální kombinace pro pánské boxerky? Bavlna a volnost

Boxerky mají vliv na teplotu varlat. Vysoké teploty (např. z horkých van, sauny nebo nošení těsných kalhot a spodního prádla) negativně ovlivňují produkci spermií. Zatímco lidské tělo se zahřívá na průměrnou teplotu 36,5 °C, spermie potřebují pro správný vývoj a pohyb teplotu okolo 32 °C. I proto jsou umístěny ve varlatech „mimo tělo“. O to více je důležité, aby spodní prádlo umožňovalo varlatům po celý den i noc dýchat a udržovalo je v optimální teplotě.

 

  • Volné spodní prádlo: Boxerky by neměly nikde pnout ani tlačit. Kromě pohodlí tím zajistí i ideální podmínky pro spermie.
  • Pánské boxerky z bavlny: Ideální na každodenní nošení jsou boxerky nebo trenýrky z prodyšných materiálů, nejlépe z bavlny.
  • Spodní prádlo s pasivní termoregulací: Toto prádlo využívá speciální materiály a technologie, které odvádějí teplo a udržují varlata v chladu.

 Naše boxerky 3D flex air splňují vše výše zmíněné a pomáhají předcházet problémům s plodností zaviněným nevhodným spodním prádlem.

Výhody spodního prádla s funkcí termoregulace:

  1. Spodní prádlo s funkcí termoregulace vám pomůže udržet si optimální tělesnou teplotu v chladném i horkém počasí.
  2. Díky funkci termoregulace budete v suchu a pohodlí.
  3. Kvalitní pánské boxerky ze 100% bavlny mají také antibakteriální vlastnosti, které pomáhají udržovat v mužských partiích svěžest.

 

Důležité: Vyhněte se těsnému spodnímu prádlu ze syntetických materiálů, které neumožňuje varlatům dýchat, což může vést k jejich přehřátí a snížení množství a aktivity spermií.

 

S neplodností se v Čechách potýká asi 20 % párů

Příčiny neplodnosti jsou komplexní a zahrnují jak biologické faktory, tak i vliv životního stylu. Samozřejmě se netýkají jen mužů a mnohdy dochází i k situacím, kdy jsou oba jedinci ze zdravotního hlediska fertilní, a přesto se jim nedaří zplodit potomka.

Co patří mezi nejčastější příčiny neplodnosti?

  • Věk: S věkem klesá kvalita spermií i oocytů, což ztěžuje otěhotnění.
  • Chronická onemocnění: Diabetes, vysoký krevní tlak, obezita a další chronická onemocnění mohou negativně ovlivnit plodnost muže i ženy.
  • Stres: Chronický stres může vést k hormonálním poruchám a snížení plodnosti.
  • Kouření a alkohol: Kouření a nadměrná konzumace alkoholu poškozují spermie a vajíčka a snižují šanci na otěhotnění.
  • Některé léky: Některé léky, jako jsou chemoterapeutika a steroidy, také ovlivňují plodnost.
  • Toxické látky: Olovo, rtuť a další toxické látky mohou poškodit spermie či vajíčka a snížit plodnost.

Biologické faktory jsou dané a není v naší moci je měnit, o to důležitější je klást důraz na dodržování zdravého životního stylu a na kvalitní padnoucí spodní prádlo. Reprodukce je ve společnosti čím dál větším tématem, tak se starejte o své zdraví a kondici spermií, dokud je můžete ovlivnit. Kvalitní pánské boxerky z termoregulačního materiálu jsou investicí do vašeho zdraví a pohodlí. Nejenže se budete cítit lépe, ale zároveň uděláte důležitý krok pro své budoucí potomstvo.