Podzimní trendy 2020: Kabáty, saka i vesty jdou na krátko

26. 8. 11:35

Loučení s létem bývá těžké, ale naštěstí přichází další krásné období, podzim. Čas barevného listí, dýní, burčáku a nových kousků, kterými zásobíme svůj podzimních šatník. Světoví návrháři už mají o nadcházejících trendech jasno. Podívejte se na výčet toho nejzajímavějšího, co se bude nosit na podzim.


Barvy letošního podzimu: Modrá, červená i oranžová

Rok co rok určuje Pantone – institut, známý pro svůj systém barev – barevnou paletu pro každé roční období. Výběrem se pak inspirují designéři, floristé, architekti i módní návrháři, kteří podle odstínů plánují a tvoří své kolekce. Letos volba padla na energické a robustní tóny červené, modré a oranžové, ale nechybí ani tmavá modrozelená. Těšit se můžeme i na pár neutrálních barev, těch je ovšem v porovnání s těmi výraznými jen hrstka.

 

Crop top blazery

Pokud rády nosíte tílka a trička zkráceného střihu, tzv. crop topy, pak vás následující trend rozhodně nenechá chladnými. Návrháři se totiž rozhodli zkrátit i kabáty a saka a dodat jim tak neotřelý šmrnc. V případě, že si vezmete jen mírně zkrácené sáčko a přidáte k němu kalhoty s vysokým pasem, můžete bez obav vyrazit i do práce. V rámci odvážnější verze pak stačí zvolit sako s hlubším výstřihem a pod něj korzetovou podprsenku nebo černý crop top.

 

Červené šaty

Pokud vám ve skříni na ramínku doposud nevisí červené šaty, na podzim si nějaké určitě pořiďte. V kurzu budou zejména balónové střihy, které vypadají jako by byly šité na panenku, tedy s lemováním kolem krku a dlouhými nabíranými rukávy. Dále pak přiléhavé saténové šaty, v nichž na večírku rozhodně přitáhnete pozornost. Nezapomeňte, že krásné šaty si zaslouží také kvalitní punčocháče. Během večerní zábavy oceníte například lesklé tělové silonky bez zesíleného sedu a špičky.

 

Třásňové kabáty

Třásně nejsou v módním světě žádným zbrusu novým výstřelkem. Ještě donedávna však zdobily zpravidla kožené bundy, kabelky či trička, letos se však objeví i na kabátech, sakách a sukních. Nečekejte ovšem žádné malé střapečky, nýbrž pompézní třásně, které na ulici jen tak někdo nepřehlédne.

 

Vrstvení s vestou

Zatímco v létě svršky spíše odhazujeme, na podzim je vrstvíme, tvoříme nevšední kombinace a máme prostor se vyjádřit a hrát si. K tomu jsou ideálním a stylovým kouskem právě vesty, a to jak v prodloužené, tak ve zkrácené verzi.

 

Saka a kabáty? Jedině bez trička

Když nemáte náladu na tričko, jednoduše si ho neberte. A to ani v sychravém počasí – podle módních designérů si totiž bohatě vystačíte s kabátem nebo cardiganem a crop topem. Jak vidíte, crop topy tento rok hojně využijete i na podzim, proto ani nemá cenu je ke konci léta uklízet.