Podzimní trendy 2022: Třpytky, sports luxe a svetry po babičce

23. 9. 13:00

Trendy jsou proslulé tím, že se neustále vzdalují a pak zase vracejí. Jinak tomu není ani v případě módní inspirace pro podzim a zimu 2022. Jak vám letos poslouží svetr po babičce a proč jsou jehly k teplákům tou nejlepší volbou? Nenechte si ujít poslední report z přehlídkových mol.


Zdroj: Unsplash

  1. Třpytky pro každodenní nošení

Přehlídková mola letos připomínala velkolepý vánoční večírek za svitu měsíce. Příliv třpytek, flitrů a metalických látek sebevědomě dokazuje, že blyštivá móda není jen záležitostí oslav. Do názorné demonstrace se během týdnů módy v New Yorku, Miláně či Paříži pustily značky jako Burberry, Givenchy nebo Christian Cowan.

Ano, vzít si třpytivé koktejlky na víno s kamarádkou nebo večer do baru chce trochu odvahy. Na druhou stranu je škoda dávat jim prostor pouze jednou v roce, nemyslíte?

  1. Sports luxe móda

Pokud nám doba covidová něco dala, pak rozhodně odvahu nosit tepláky a vytahané věci i jinam než před dům s košem. Z pohodlného oblečení se těžko znovu navyká na upnuté kostýmky a skinny džíny a světoví módní návrháři to naštěstí berou na vědomí. Sportovní móda se tak stala trendem, který nejspíš jen tak nevymizí. V pojetí ikonických značek jako Prada nebo Tory Burch to znamená především tzv. sports luxe módu, v níž se sportovní kousky kombinují s těmi designérskými.

A praxe? Saténové trekové kalhoty, jehlové podpatky a oblíbená kabelka.

  1. Minisukně

Co se týče trendu minisukní, návrháři (a muži) mají celkem jasno: čím kratší, tím lepší. Ve formě kostýmků krátké sukně nepůsobí tak lacině, nicméně jestliže se vám i přesto málo látky nad koleny příčí, zvolte delší variantu. Pocit tepla vám dodají naše zimní punčocháče.

  1. Obří pleteniny

Vsadíme se, že snad každá žena ve skříni ukrývá alespoň jeden huňatý svetr, který zásadně nosí jen na doma k televizi, protože vypadá jako po babičce. Je na čase tyto asociální kousky ukázat světu – pokud jsou totiž nějaké pleteniny v kurzu, tak především ty extrémní. Kromě oversized svetrů se poohlédněte také po velké šále nebo třeba pletené sukni.

  1. Mohutné kabáty

Kdybyste měli během podzimní sezóny investovat do jednoho jediného kousku, pořiďte si kvalitní vlněný kabát. Trendy mezi kabáty se příliš nemění a z hlediska střihů stále převládají ty oversized. Černá a béžová jsou pořád sázkou na jistotu, pro oživení ponuré ulice se však nebojte sáhnout po barevné variantě. V oranžovém, fialovém nebo žlutém kabátu zazáříte víc než Madonna na pódiu.

Je snadné se v obchodech nechat zlákat novými módními kousky, pozor však na ukvapené nákupy. Berte v potaz, zda oblečení zapadá do vašeho stylu a budete ho moci jednoduše kombinovat. Módní policie vaši aplikaci trendů do praxe nejspíš kontrolovat nebude, ale ani tak není nutné ji dráždit.