Podzimní trendy 2023: Vrstvení se vrací na scénu

29. 10. 12:00

S podzimem přichází také obměna šatníku a pletené teplejší kousky zemitých barev se přesouvají do předních řad namísto krátkých, vzdušných letních věcí. Trendem každého podzimu je vrstvení, které je nejen moderní, ale také praktické. Nestabilní podzimní teploty vyžadují variabilitu a tu jednotlivé vrstvy oblečení poskytují. Nebojte se kombinovat různé materiály, dodáte tak outfitu hloubku.


Zdroj: Freepik.com

Podzimní móda je především o pohodlí a kreativitě

Ve světě módy patří podzim mezi nejoblíbenější měsíce, nabízí totiž velký prostor pro kreativní nápady a nevídané kombinace stylů a barev. Dalo by se říct, že na podzim je povoleno vše: nosí se sukně s teniskami i tepláky s lodičkami. Barvy přecházejí do tlumenějších tónů, a to právě kvůli kombinovatelnosti, ale výrazné doplňky jsou více než vítané. Uplynulé módní přehlídky předeslaly trendy pro rok 2023 a opět je na co se těšit. Možná vás překvapí retrospektivní prvky, o kterých jste si pravděpodobně mysleli, že už je v módě neuvidíte. Pletené ponožky a ten široký pásek, který jste na přelomu století nosili kolem boků, by se vám teď ovšem náramně hodily.

Zdroj: Freepik.com

Oblékněte trenčkot až na zem

Kabáty jsou must-have a nejen na podzim. Trend baloňáků se vrátil před pár lety, ale rozhodně nikam neodchází. Praktický kousek pro vrstvené outfity, který ozvláštní váš vzhled, podtrhne křivky a v nepromokavém provedení také ochrání před deštěm. Nad jeho variabilitou netřeba diskutovat, zkuste si to sami: jednou k trenčkotu oblečte tenisky, džíny, kšiltovku a přes ramena přehoďte pruhovanou mikinu nebo svetr a sportovní look je na světě, podruhé pod baloňák schovejte dlouhé saténové šaty, kovbojské boty a výrazný pásek – to je zase záruka elegance a ženskosti. Kromě dlouhých kabátů nyní bodují dlouhé sukně, především ty džínové.

Zdroj: Freepik.com

Ukažte trochu kůže zpod silonek

Silonky k podzimu patří asi stejně jako vydlabané dýně a spadané listí. Každý, kdo se nechce vzdát šatů a sukní, sází v podzimních a zimních měsících na punčochy, které zahřejí, a přesto ukážou trochu kůže. V silonkovém světě pravidla neplatí: nosí se vzory, barvy a nově také vyšité nápisy, které za vás vyjádří to, co chcete svému okolí sdělit. Pro větší komfort oblékněte legíny s koženým efektem, které nechají vyniknout vaši postavu a zároveň dodají vašemu podzimnímu outfitu požadovanou texturu. V kombinaci se širokými kozačkami po kolena rozhodně uděláte parádu a upoutáte zraky kolemjdoucích.

Zdroj: Freepik.com

Vášnivá červená hlásí comeback

Jestliže letošní fashion week opravdu na něco poukázal, pak to byla červená barva, která zářila napříč přehlídkovými moly. Ať už na kabátech, košilích, kalhotách, nebo doplňcích, červená na sebe strhává pozornost a outfitu dodává porci divokosti. V módních kolekcích nešlo přehlédnout boty s červenými podrážkami, které především u lodiček působí velmi svůdně. Přizvěte do svého šatníku červenou v podobě spodního prádla nebo malých doplňků, díky kterým si na přítomnost této výrazné, krvavé barvy postupně zvyknete.