Sportovní legíny: Nejuniverzálnější kousek šatníku

10. 3. 12:00

Legíny mají ve světě módy obrovskou moc, tvoří základ ležérních vzhledů, ale také umějí propůjčit luxus high-end outfitům, hodným módních přehlídek. Představují nejen styl, ale také pohodlí, a ještě dokážou tvarovat postavu. Co víc si od jednoho kusu oblečení přát? Přinášíme vám několik stylingových tipů, díky nimž v roce 2024 s legínami zabodujete.


Sportovní legíny s vysokým pasem: Komfort a tvar

Legíny s vysokým pasem jsou především lichotivé a pohodlné, a i proto nadále patří mezi nejoblíbenější střihy. Skvěle se kombinují s kratšími svršky, ale ladí i s obyčejným tričkem a teniskami. Pro elegantnější vzhled je vyneste s halenkou a sakem, obujte baleríny a celý outfit podtrhněte páskem a výraznými šperky. Barevně vsaďte na černou, béžovou, šedou nebo tmavě zelenou – poslouží jako základ pro outfity tón v tónu i pestrobarevné looky. Prohlédněte si naše všestranné legíny DIM Sport, které užijete v posilovně i ke každodennímu nošení.

Pořiďte si téměř identický základ outfitu od Bellinda: legíny & crop top

Foto: Pinterest.com

Legíny do zvonu jako návrat do minulosti

Zvonáče zažívají veliký comeback, a to nejen mezi džínami, ale nově také v oblasti legín. K jejich zakomponování do outfitu je klíčová rovnováha. Buď zvolte oversized outfit, nebo zvonáče kombinujte s přiléhavými topy, nebo vsaďte na kombinaci sportovních zvonových legín a podprsenky, aby vynikla jejich rozšířená silueta. Hrajte si s různými strukturami a vyzkoušejte souhru hladkých legín s pletenými svetry a kardigany.

Foto: Pinterest.com

S kůží na trh

Kožené legíny dodají vašemu outfitu šmrnc a eleganci. V roce 2024 se nosí v tmavé paletě barev, jako je černá, tmavě modrá a vínová. Pro rockový vzhled je slaďte s křivákem a kotníčkovými botami do celokoženého outfitu. S hedvábnou halenkou a lodičkami nebo mokasíny budou legíny s koženým finišem působit sofistikovaně. Kůže sluší úzkým legínám, zvonáčům i modernímu střihu s rozparky.

Legíny v tandemu s vysokými kozačkami

Móda se vrací v cyklech a nejnovější trendy jsou založeny na tom, co fungovalo v minulosti. Jinak tomu není ani v případě „koní“ a legín, které se vrátily na scénu ve velkém. Kozačky a vysoké boty fungují u elegantních outfitů, ale také jimi docílíte ležérnějšího stylu à la cool girl v kšiltovce. Pamatujte, že v tomto případě doplňky a boty dělají outfit.

Foto: Pinterest.com

Další tipy na styling s legínami

Legíny jsou všestranným a pohodlným kouskem oblečení, který se hodí pro různé příležitosti. V roce 2024 se můžete těšit na širokou škálu potisků a střihů, takže si každý najde něco pro sebe.

  • Vrstvení: Legíny se dají snadno vrstvit s šaty, sukněmi nebo tunikami. Jde o originální způsob, jak se zahřát v chladnějším počasí nebo jak outfitu dodat texturu a hloubku.
  • Doplňky: Doplňky mohou váš outfit s legínami posunout na další úroveň. Přidejte šperky, kabelku a boty, které zvýrazní váš styl.
  • Materiál: Materiál legín ovlivňuje jejich pohodlnost a vzhled. Bavlněné či kožené legíny jsou skvělé pro ležérní nošení, zatímco legíny z lycry se hodí na cvičení.