Staňte se královnou plus size módy. Poradíme vám, jak na to

7. 5. 00:00

Každá žena má nárok na to, cítit se v oblečení krásně, nehledě na to, jaké tělesné proporce jí bůh nadělil. Plus size móda naštěstí už dávno není pouze synonymem pro neforemné halenky. Přesto však spousta plnoštíhlých žen tápe, jak se důmyslně obléct a vypadat jako bohyně. Poradíme vám, jak na to.


1. Dejte sbohem černé barvě a „pytlovitým“ střihům

Boubelky mají často tendenci zahalovat se do oblečení v oversized střihu, čímž paradoxně své postavě spíše uškodí. Namísto úplného schovávání kyprých tvarů je lepší vyzdvihnout své přednosti (a že jich určitě je!) a sofistikovaně zakrýt případné nedostatky. Obléct se úměrně svým křivkám, ale přesto být šik a trendy.

Je také ohromná škoda oblékat se od hlavy až k patě do tmavých modelů. Pastelové barvy vás rozzáří a navíc dokáží upoutat pozornost tam, kde je třeba.

Že vám k extravagantnějším outfitům chybí notná dávka inspirace či případného sebevědomí? Načerpejte ji například u instagramerky @iambeauticurve.


2. Jablko, nebo hruška?

Při výběru oblečení v nadměrných velikostech hraje poměrně klíčovou roli typ vaší postavy.

Typ postavy: Jablko

Pokud vám příroda nadělila pěkně tvarované nohy, ale v pase vám přidala nějaká ta kila navíc, pak nejspíše patříte mezi jablečné typy. Jablíčkové ženy se zpravidla pyšní štíhlými pažemi, plným hrudníkem a úzkými boky. Právě tyto partie nechte vyniknout a pozornost zkuste naopak odpoutat od středu těla. 

Slušet vám budou:
  • véčkové výstřihy,
  • měkké splývavé materiály,
  • topy s jemnými proužky či puntíky,
  • kardigany,
  • áčkové sukně do pasu.

Tip: Vzory, potisky či ozdoby se snažte směrovat na horní polovinu těla a nejlépe se vyhněte širokým opaskům.

Typ postavy: Hruška

Štíhlá ramena, drobnější pas, plné boky, silnější stehna a výrazný zadeček. Poznáváte se? Pak se s největší pravděpodobností řadíte mezi tzv. hruškovité typy. Vaší módní misí tedy bude zvýraznit ramena a pas a opticky zakrýt dolní část těla. Vybírejte si topy, které jsou u pasu těsné a dají mu vyniknout. Naopak přes boky je lepší zvolit volnější střih.

Slušet vám budou:
  • trička s potiskem či pestrým vzorem,
  • halenky s mašlí u krku či jiným zdobením v oblasti ramen,
  • hlubší výstřihy ve tvaru srdce,
  • rovné kalhoty ve tmavých barvách, které se u kotníků mírně rozšiřují,
  • áčkové šaty,
  • tulipánové sukně,
  • kabáty či saka s výrazným límcem,
  • brože, masivní náhrdelníky a šátky.

Tip: Červenou dejte naopak pouzdrovým sukním, kalhotám se zdobením a kapsami na bocích nebo džínám úplně rovného střihu.

3. Šikovný pomocník: Stahovací spodní prádlo

Zdravé sebevědomí je základem toho, abyste se cítily sexy i v plus size velikostech. I tak se možná naskytne příležitost, při níž budete chtít nějaký ten centimetr v pase či bocích ubrat. Pak se nebojte sáhnout po stahovacím spodním prádle, které zvýrazní vaše křivky a k tomu je pohodlné.


4. I spodní prádlo v nadměrných velikostech může být krásné

Asi nám dáte za pravdu, že častým kamenem úrazu plnoštíhlých žen není to, že by nevěděly, jaké trendy kousky si obléct, ale často spíše tápou, kde je sehnat. Obzvláště pak v sekci spodního prádla máte dost možná pocit, že se na vás ironicky smějí pouze nevzhledné bombarďáky a spodní prádlo babičkovského typu. A protože u nás v Bellindě věříme, že všechny ženy jsou hodny krásného spodního prádla, najdete u nás v sortimentu třeba tyto krajkové kalhotky.