Vybíráme ideální podprsenku pro menší poprsí

26. 2. 15:50

Správná podprsenka umí divy. Co když vás ale příroda moc neobdařila a vy přemýšlíte, která podprsenka je pro vás ideální? Poradíme vám, jaké podprsenky sluší menšímu poprsí a jakých se naopak vyvarovat.  


Co je menší poprsí?

Nejprve si pojďme říct, co se skrývá pod pojmem menší poprsí. Po pravdě, vnímání definice menších prsou je dost subjektivní. Stejně jako potkáte ženu s pevnými „dvojkami“, které ji připadají dostačující a vůbec ne malá, můžete narazit na dámu, jejíž prsa o velikosti C se jí budou zdát menší. Obecně lze říci, že do kategorie menšího poprsí se dají zařadit prsa velikosti A a B.

Nevěste hlavu – menší prsa mají spoustu výhod!

Pod letní topy nemusíte vůbec nosit podprsenku.
Můžete bez obav nosit nevyztužené trojúhelníčkové podprsenky či plavky.
Nabízí se vám širší (a často atraktivnější) výběr podprsenek než ženám s velkým poprsím.
Nezatěžujete svá záda.
Menší prsa bývají často praktičtější, přiznejme si to.

Jak vypadá ideální podprsenka pro menší poprsí?

Vhodně zvolená podprsenka dokáže zázraky. Stačí pouze správný střih a optimální výztuž podprsenky a nic jako malá prsa neexistuje. Při výběru je nejdůležitější, co od podprsenky očekáváte – nabídka podprsenek pro ženy s menším poprsím je totiž velmi široká. Pokud chcete prsa jen mírně pozvednout, poohlédněte se po jemně vyztužené podprsence. Pro pozvednutí a optické zvětšení prsou pak sáhněte po vyztužené podprsence trojúhelníkového střihu. 

Optické zvětšení prsou vs. pohodlí

Optickému zvětšení poprsí dopomůžete i podprsenkou se zdobenými či řasenými košíčky. Pro ženy preferující pohodlí jsou pak ideální buď nevyztužené krajkové podprsenky nebo tzv. bralettky. Tedy podprsenky bez kostic, které jsou extrémně příjemné.

Push-up podprsenky

Mezi nejoblíbenější modely u žen s menšími ňadry patří jednoznačně push-up podprsenky. Věděli jste, že super push-up podprsenka vám dokáže zvětšit poprsí až o dvě velikosti? Díky schopnostem „push-upek“ do sebe nemusíte nechat řezat ani mít strach vzít si tričko s hlubším výstřihem. 

Jaké podprsenky se pro malá prsa nehodí?

Ne úplně vhodným střihem podprsenek pro menší prsa jsou tzv. balconette podprsenky, zejména pak v nevyztužené variantě. Tento střih podprsenky prsa nepozvedne po celém obvodu a může způsobit to, že dekolt bude vypadat prázdně.