Chic jako Pařížanka: Poznejte tajemství francouzského stylu oblékání

14. 5. 12:00

Trenčkot, modrý baret a sytě červené rty zakusující se do křupavého croissantu. Takový obrázek se vám v hlavě nejspíše vykreslí, když se řekne francouzský styl. Málokdo už ale tuší, že jde o klišé představu, jež má s pravým stylem Francouzek pramálo společného. Rozlouskněte s námi tajemství Pařížanek, které jsou pokaždé chic.


Zdroj: Unsplash

Není francouzská móda jako francouzská móda

Elegance, nenucenost a jednoduchost. Tři slova, která nejlépe vystihují módu francouzských ulic. Vlivem filmů, seriálů či knížek se však spousta lidí domnívá, že v šatníku každé Pařížanky najdete především pruhovaná trička, ideálně modrobílé barvy, trenčkoty, barety a ozdobné šátky. To se přeci k nadýchanému cappucinu a Eiffelovce do posledního proužku hodí.

Dalším fenoménem v rámci zkreslených představ o francouzském stylu je populární seriál Emily in Paris, v němž hlavní hrdinka předvádí extravagantní barevné kreace a kombinuje nekombinovatelné. Právě absolutní nesoulad se skutečnou módou hlavního města Francie byl jedním z prvních terčů módních kritiků. V čem tedy spočívá opravdové kouzlo francouzského šarmu?

Zdroj: Unsplash

Francouzky sází na přirozenost

Zní to možná zvláštně, nicméně největší zbraní Francouzek je fakt, že se v módě absolutně o nic nesnaží. Upřednostňují přirozenost a spoléhají se na svou ženskost, a to i co se make-upu a doplňků týče. Jejich šatník nehraje pestrými barvami, ale skládá se z neutrálních tónů, které se dají snadno kombinovat. Móda je mnohdy doprovází od malička, díky čemuž mají dostatek času osvojit si vlastní styl a zjistit, co jim sluší. To je ostatně jeden ze základních pilířů, které by vaše pařížské alter ego mělo mít.

5 tipů, jak si osvojit pravý francouzský styl oblékání 

  1. Nenásledujte slepě trendy, ale drže se toho, co vám sedne

Trendy jsou super, pokud si z nich dokážete vyzobat pouze to, co vám lichotí. Francouzky si vybírají střihy i materiály, které vypadají jako na míru šité jejich postavě, což se na celkovém dojmu vždy pozitivně podepíše.

  1. Zaměřte se na kvalitní materiály

Perfektní outfit začíná u perfektního materiálu. Francouzské dámy moc dobře ví, že z výprodejových kousků z fast fashion řetězců působivý outfit neposkládají. Raději investují do kvalitně šitého oblečení, které jim vydrží věky.


Zdroj: Unsplash

  1. Nebojte se ukázat svou ženskost

Vyzývavé výstřihy a ultra krátké mini sukně? Na to Francouzky neužije. Svou ženskost dávají najevo sofistikovaněji, a rozpustilými halenkami, šaty či zajímavým doplňkem.

 

Náš tip: Kožená pouzdrová sukně do pasu, zjemněná bílou volnější košilí s ležérně přehozeným béžovým pánským sakem je zhmotněním nadčasovosti i pařížské elegance. Samozřejmostí by měly být i kvalitní punčocháče, sáhněte například po našich oblíbených LIKE SECOND SKIN či ABSOLUT RESIST VITAL punčochách, podporujících pocit lehkých nohou.

  1. V jednoduchosti je krása

Jakmile na Pinterestu zadáte do hledáčku french style fashion, brzy zjistíte, že francouzský styl vlastně není žádná velká věda. Outfity jsou na první pohled velmi jednoduché, možná většinu věcí dokonce najdete i u sebe ve skříni. Dobře padnoucí saka, kabáty, kvalitní košile, univerzální kalhoty, sem tam romantické vzdušné šaty rebelsky okořeněné koženou bundou. Zkrátka jde o jakýsi kapsulovitý šatník, v němž to celé vzájemně funguje.


Zdroj: Unsplash

  1. Vlasy i pleť jsou pro Francouzky korunou krásy

Nutno říci, že to není jen oblečení, co z Francouzek dělá nenuceně stylové bohyně. V první řadě si totiž zakládají na bezchybné pleti, o kterou se pečlivě starají. Spousta z nich vám řekne, že nedá dopustit na kvalitní skin care produkty přímo z lékárny. Samotnou kapitolu pak představují vlasy,