Ponožky

Jak žít lagom a v čem se můžeme inspirovat od Švédů

Seveřané, a konkrétně Švédové jsou známí svým specifickým životním stylem a přístupem. Velmi populární je jejich koncept přiměřeného neboli lagom života a chování. Pořekadlo „lagom är bäst“ by se dalo přeložit jako naše „všeho s mírou“ nebo „tak akorát je nejlepší“. Nabádá k rovnováze i v dnešním uspěchaném a stresujícím světě, a to na všech frontách: v módě, v jídle, v pracovním životě i v domácnosti. Žít lagom znamená být uvědomělý vůči sobě, okolí i planetě.

Číst dále

Tipy na vánoční dárky: Bellinda potěší celou rodinu

Opět po roce přicházejí Vánoce a s nimi i výroční sháňka po dárcích, které protnou přání obdarovávaného a váš finanční budget. Ušetřete si letos stres i čas a nakupte dárky pro celou rodinu na jednom místě – v Bellindě. Každá vánoční nadílka by se měla skládat z praktických kousků, které poslouží v průběhu celého roku, a z jednoho či dvou dárků, které jsou výjimečné a na které se obdarovaný doslova těší celý rok.

Číst dále

Hlavně v klidu: Jak připravit dítko (a zbytek rodiny) na návrat do školy?

Návrat do školy po bezstarostných prázdninách je náročný nejen pro děti, ale také pro rodiče. Připravit školní pomůcky, nachystat aktovku, nařídit budík. Zní to jednoduše, nicméně za těmito na první pohled banálními kroky se skrývá celá řada povinností, na které je potřeba myslet. Inspirujte se, jak zvládnout další školní radovánky s grácií a klidem.

Číst dále

Tipy na vánoční dárky 2022: Pro ženy, muže i pro dobrou věc

Říkáte si, jak je možné, že už budou zase Vánoce? Pokud se někde mezi panikou a pracovním shonem snažíte vymyslet dárky pro své nejbližší, čtěte dále. Připravili jsme pro vás článek plný inspirace na výjimečné dárky pro ještě výjimečnější ženy i muže ve vašem okolí.

Číst dále

5 tipů, jak být více eko a nezbláznit se z toho

Klimatické změny, uhlíková stopa, kácení tropických lesů. Pokud nejsme úplně lhostejní, pak asi tušíme, že planeta trpí. Jeden člověk svět sice nespasí, ale svými kroky ho v podstatě tvoří. Jak tedy být více eko – jednoduše a bez pocitu frustrace? Máme pro vás několik tipů, jimiž můžete začít ještě dnes.

Číst dále

Letní trendy 2021: Košile, bike shorts a sorbetové mámení

Máme tu dlouho očekávané léto ­a spolu s ním přichází čas na další porci módních trendů. Nastala chvíle pro úklid domácích outfitů z doby lockdownů a provětrat krásné kousky, které už na to netrpělivě čekají. Světoví návrháři letos sázejí především na pohodlí, což jistě ocení spousta z nás. Představujeme vám 6 horkých trendů, které ve vašem šatníku rozhodně nesmějí chybět.

Číst dále

Oblečení z bio bavlny. Jaké má přednosti a proč ho mít ve skříni?

Bavlna je jedním z nejběžnějších textilních materiálů a ještě v 19. století tvořila až 80 % z jejich celkové produkce. V posledních letech ovšem její pěstování vzbuzuje kontroverze a nahrazuje ji tzv. bio bavlna, která je mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Proč byste oblečení z organické bavlny měli dát šanci i vy?

Číst dále

Zapomeňte na květiny a čokoládu. 7 tipů na originální valentýnské dárky

Svátek zamilovaných se blíží a obchody se pomalu, ale jistě začínají plnit čokoládami, rudými květinami a dalším, mnohdy kýčovitým zbožím. Chcete se letos před svou polovičkou blýsknout nápaditějším dárkem? Čtěte dále a nenechte si ujít naše tipy na originální dárky k Valentýnu pro ženy i muže.    

Číst dále